Home / Aandoeningen / .../Direct naar de informatie hieronder

Gezonde voeding voor hersenen :   

 Walnoten

Bloemkool

Haring

 Eieren

 Kabeljauw

 Heilbot

 Zalm

 Tonijn

 Krab

 Kreeft

 Garnalen

 Paddestoelen

Pistachenoten

Tomaten pasta

Zonnebloempitten

Zonnebloemolie

Saffloerolie

Hazelnoten

Zon gedroogde tomaten

Amandelen

Pinda's

Rode wijn

Pijnboompitten

Tarwe

Pindaolie

 

Gezonde kruiden voor hersenen:

 

Tijm

Rozemarijn

Ginkgo biloba

 

Gezonde supplementen voor hersenen:

 

 Lijnolie

 Blauw-groene alg

 Micro algen

 

Gezonde nutriënten voor hersenen:

 

 Docosahexaeenzuur (DHA)

 Eicosapentaeenzuur (EPA)

 Fosfatidylserine

 Vitamine B6

 Vitamine B1

 L-carnitine

Omega-3 vetzuren

Foliumzuur

Lecithine

Magnesium

 Choline

 Liponzuur

 Fenylalanine 

 

Opmerkingen:

De darmflora en de hersenen

Voor gezonde hersenen

De bloed-hersenbarrière

 

Voor een goede werking moeten de hersenen goed worden beschermd tegen gevaren van buitenaf. De hersenen worden beschermd tegen mogelijk gevaarlijke stoffen en organismen in het bloed, waarbij de bloed-hersenbarrière een zeer voorname rol speelt. De bloed-hersenbarrière is letterlijk een grens tussen het bloed en de hersenen.

Hersentumoren

Let op

 

X Volgens onderzoek geeft hoge bloeddruk op middelbare leeftijd veel meer kans op hersenbeschadigingen en geheugenproblemen op latere leeftijd.

X Vlamvertragers zoals Tetrabromodifenylether zelfs al in zeer lage concentraties kunnen zorgen voor neurologische schade aan de hersenen zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Vlamvertragers zijn een miljarden business en worden in een groot aantal huishoudelijke voorwerpen gebruikt, waaronder stoffen, vloerbedekking, meubels, kinderkleding, elektronica enz... Tetrabromodifenylether wordt ook snel door de huid opgenomen en in bloedwaarden twee maal lager dan normaal aanwezig in een westerling, blijkt al neurologische schade aan de hersenen te ontstaan en lijkt dat autisme ook getriggerd kan worden.

X Hormoonverstorende stoffen zoals parabenen en fenolen, die veel gevonden worden in plastic producten,verdwijnen niet vanzelf uit het lichaam en kunnen zich volgens onderzoek ook in de hersenen vastzetten met alle nadelige gevolgen van dien.

X Behalve overgewicht zijn roken, een hoge bloeddruk en diabetes type-2 aandoeningen die volgens onderzoek zorgen voor duidelijk ongezondere hersenen. Cholesterol waarden hebben daarop geen invloed zo blijkt ook uit de studie.

X Sojaolie wordt op grote schaal industrieel gebruikt heeft vaak een onduidelijke kwaliteit en zit in bijna alle kant en klare producten. Hier nog een studie die laat zien dat het ook wel eens slecht kan zijn voor de hersenen.
"Sojaolie verstoort de werking van de hypothalamus"

X Een Britse studie laat zien dat een goede bloeddruk al belangrijk is op de leeftijd van dertig jaar. De studie laat zien dat een hogere bloeddruk niet alleen op hogere leeftijd maar al vanaf dertigjarige leeftijd niet alleen zorgt voor minder hersenmassa maar ook meer bloedvatbeschadigingen in de hersenen op zeventigjarige leeftijd. Hier nog een studie die dat ook laat zien. 

 

Algemene opmerking: 

 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(20-06-2021)