Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij Multiple sclerose (MS):   

 Vis

 Lijnzaadolie

 

Gezonde supplementen bij MS:

 

 Teunisbloemolie

 

Gezonde nutriŽnten bij MS:

 

Vitamine D

 Vitamine C

 Vitamine B12

 Glutathion

Calcium

Vitamine B3

Vitamine B2

Vitamine B1

Selenium

 Co-enzym Q10

 

Opmerkingen:

 

Multiple sclerose is een aandoening van het centrale zenuwstelsel en wellicht een auto-imuunziekte.

In onderzoek naar hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson, MS en een depressie, worden zenuwontstekingen in de hersenen steeds vaker als oorzaak aangewezen. Doch de oorzaak van de zenuwontstekingen begint als ontsteking in een ongunstig darmmilieu van gevoelige individuen. Chronische laaggradige ontstekingen in de darm zorgen allereerst voor afbraak van darmwand en andere weefsels. De bloed-hersenbarriŤre, de poortwachter die het brein tegen toxinen beschermt, raakt gecompromitteerd. Eiwitten en/of andere stoffen migreren vervolgens moeiteloos langs bijvoorbeeld de zenuwen naar de hersenen, alwaar ze een spoor van ontstekingen achterlaten. 

Ter voorkoming:

X De kans op het krijgen van Multiple sclerose is fors kleiner bij dagelijks voldoende vitamine D. Hier nog een grote studie die laat zien dat goede bloedwaarden vitamine D de kans op MS flink doen verminderen.

X Het drinken van een paar koppen koffie per dag lijken de kans op MS ook flink te verlagen. Hier nog studies Ļ die dat bevestigen.

X Het regelmatig eten van vis en/of het nemen van omega-3 supplementen doet volgens onderzoek de kans op MS flink afnemen.

 

X Voeding met veel natrium (keukenzout) doet volgens onderzoek de kans op MS duidelijk vergroten, doordat de bloed-hersenbarriŤre verzwakt wordt.

X Uit onderzoek blijkt dat kant en klare voeding de darmflora danig doet verzwakken waardoor de kans op auto-immuun ziektes veel groter wordt.

X Uit onderzoek blijkt dat blootstelling aan allerlei (verf)oplosmiddelen de kans op MS duidelijk doet vergroten, bij mensen die genetisch gezien een grotere kans op MS hebben.

 

Klik hier voor onderzoeken uit het nieuws over Multiple Sclerose

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(25-02-2021)