Home / Voeding / ...

Kokosnoot helpt bij of tegen: 

 Ondervoeding kinderen

 Hart problemen

 Ziekte van Alzheimer (olie)

 Kanker (olie)

 Diabetes

 Chlamydia

 Ontgiften

 Hoog cholesterol

 Afvallen

 HIV

 Parasieten

 Herpes

 Oedeem

 Constipatie

 

Kokosnoot helpt organen en systemen:

 

 Voortplantingsorganen

 Hart

 

Gezonde nutriŽnten in kokosnoot:

 

 Molybdeen

 Mangaan

 Koper

 Zink

 Selenium

 

Opmerkingen:

 

Kokosolie is een tropische olie, die ook wel bekend is onder de naam kokosvet of klapperolie en die wordt verkregen door persen of extractie van het witte vruchtvlees van de kokosnoot. Zo'n twee derde van het droge gedeelte van het kokosvlees bestaat uit olie.

Kokosolie bestaat voor bijna 86% uit verzadigde vetzuren, waarvan 68% uit middellangeketen vetzuren. Het overgrote deel hiervan is laurinezuur. Deze middellangeketen vetzuren worden veel sneller omgezet in onmiddellijk bruikbare energie en bijgevolg veel efficiŽnter verbrand dan andere vetten. De meeste andere plantaardige oliŽn en vetten bestaan uit langeketen vetzuren die niet direct opgenomen worden, maar eerst afgebroken moeten worden in het eerste deel van de dunne darm.

Kokosolie is zeer geschikt om in te bakken en/of frituren, omdat door de aanwezigheid van veel verzadigde vetzuren de gevoeligheid voor oxidatie zeer minimaal is.

Beneden 24 įC is zuivere kokosolie trouwens gestold en heet het kokosvet.

 

Vermijd gehydrogeneerde of geharde kokosnootolie, want dat is slecht en verhoogd o.a. het cholesterol. Het smeltpunt van deze olie ligt op 36Ė40 įC, en beneden die temperatuur noemt men dat ook kokosvet.

 

Kokosmelk of klappermelk is niet te vergelijken met kokosolie, het wordt verkregen door het kiemwit van een kokosnoot met water te vermengen en uit te knijpen.

 

X Kokosolie blijkt volgens een voorlopige studie te zorgen voor een lagere bloeddruk en flink lager als men er ook nog eens meer bij gaat bewegen.

X Uit een studie zowel in het laboratorium als later met muizen blijkt dat kokosnootolie wellicht een goed alternatief kan zijn voor antimycotica, medicijnen met schimmelbestrijdende werking. Antimycotica kan bij vaker gebruik leiden tot resistentie en extra  kokosolie bij de voeding bleek schimmelinfecties als Candida albicans te kunnen bestrijden.

X Onderzoek laat zien dat kokosnootolie nog beter beschermt tegen allerlei insectenbeten als het veel gebruikte middel DEET. In de studie werd een mengsel van 7% kokosnootolie vermengd met water en maÔszetmeel gebruikt.

X Een ketogeendieet aangevuld met veel vetten van kokosolie lijkt de overlevingstijd bij een gliobastoom duidelijk te kunnen verlengen zo blijkt uit een voorlopige studie.

X De gevoelige huid van prematuren kan volgens onderzoek het best met goede kokosnootolie worden ingewreven, de huid wordt er beter van en de kans op infecties duidelijk kleiner.

X Een voorlopige studie laat zien dat iedere dag een beetje kokosolie in de voeding van vrouwen met overgewicht kan zorgen voor duidelijk minder symptomen van het metabool syndroom.

Meer (wetenschappelijk) nieuws over kokos(olie)

 

Hier een site over de voordelen van goede kokosolie en de ziekte van Alzheimer, kanker, en andere ziektes.

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

 

Bronnen                                                                  Printen      

 

(12-08-2020)