Home / Voeding / ...

Knoflook helpt bij of tegen:

 Maagkanker

 Immuunsysteem problemen

 Transpiratie

 Longontsteking

 Prostaatkanker

Trombose

Hoge bloeddruk

Gasvorming

Bloeddoorstroming

Oedeem

Hartaanval

Kinkhoest

BacteriŽle infectie

Bronchitis

Hoest

Verkoudheid

Diaree

Artritis

Hart problemen

Claudication intermittens

Hepatitis

Bloedstolsels

Verslijming

Hartvaten problemen

Dysenterie

Hoge triglyceriden

Oor infecties

Wratten

Kanker

Candida

Infecties

Slechte spijsvertering

Diabetes

Voetschimmels

Hoog cholesterol

TBC

Griep

Aderverkalking

Angina pectoris

Schimmelinfecties

Oor problemen

Astma

Maagslijmvliesontsteking

Virale infecties

Darm parasieten

Darm ontstekingen

Sinusitis

Maagdarm infecties

Parasieten

Bindvliesontsteking

Verstopte aders

Ziekte van Raynaud

Zweren in spijsverteringssysteem

Vaginitis

HIV

 

Helpt organen en systemen:

 

 Prostaat

Dikke darm

Bloed

Milt

Bloedsomloop

Immuunsysteem

Spijsvertering

Maag

Hart

Longen

Milt-Pancreas

Nieren

Hart en bloedvaten

 

NutriŽnten in knoflook:

 

 Diallyl disulfide

 IsoflavonoÔden

 S-allyl-cysteÔne

Zwavel

Germanium

Mangaan

Selenium

Vitamine C

Vitamine B6

Inuline

Vitamine A

Allicine

Calcium

Jodium

IJzer

Koper

Magnesium

Fosfor

Kalium

Zink

FlavonoÔden

 

Opmerkingen:

 

* Koken of verwarming doet Allicine, verantwoordelijk voor o.a. bloeddrukdaling, verdwijnen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan voor een groot deel dit verdwijnen tegengegaan worden door de knoflook tien minuten voor het koken fijn te maken en niet langer dan 10 minuten mee te koken. 

X Volgens onderzoek kan ťťn maaltijd met rauw, geperste knoflook al de genetische expressie van zeven genen veranderen die zorgen voor een goed immuunsysteem en tegen kanker. De maaltijd bestond uit 100 gram brood, 15 gram boter en 5 gram knoflook.

X De bioactieve stof diallyl disulfide in knoflook is wel meer dan 100x effectiever is in het bestrijden van de Campylobacter bacterie dan antibiotica. Deze bacterie is verantwoordelijk voor de meest voorkomende infectieziektes. Het probleem bij bacteriŽle infecties kan zijn dat de bacteriŽn een biofilm vormen. Antibiotica heeft de grootste moeite om bacteriŽn in deze biofilm aan te vallen. Volgens onderzoek gaat uitgeperste knoflook de vorming van deze biofilm tegen. Bij een infectie wordt ook een lipide, rhamnolipide geproduceerd die de bacteriŽn scheidt van de witte bloedcellen en daardoor voorkomt dat deze de bacteriŽn aanvallen. Het in de knoflook aanwezige allicine gaat de productie van dit rhamnolipide tegen. 

X Knoflook wordt veel gebruikt als bestrijding van verkoudheden en griep, direct bij het begin van deze infecties.

X Knoflook kan goed werkzaam tegen een oorontsteking. Hoe? kijk hier.

X Regelmatig rauwe knoflook is goed werkzaam tegen het ontstaan van diabetes type-2 en ter voorkoming van hartproblemen bij diabetes.

X Het regelmatig eten van voeding rijk aan uien, prei en knoflook  is goed zowel ter voorkoming als behandeling van artrose. De bioactieve stof Diallyl disulfide in deze groenten gaat schade in het gewricht tegen. 

X Knoflook kan kankerverwekkende nitrosamines in het lichaam bestrijden.

X Bioactieve stoffen in knoflook als diallyl sulfide (DAS), disulfide (DADS) en vooral trisulfide (DATS) blijken in een laboratoriumstudie tumorcellen van een glioblastoom (hersentumor) effectief te kunnen doden.

X Extracten van oude knoflook kunnen de groei van prostaatkankercellen drastisch verminderen.

X Regelmatig een rauw teentje knoflook eten doet de kans op longkanker flink verminderen.

X Volgens onderzoek hebben de jonge uitlopers van knoflook nog meer gezonde stoffen dan de teentjes zelf.

X Het regelmatig eten van veel rood vlees kan het cholesterolmetabolisme veranderen waardoor meer cholesterol afgezet wordt in de slagaders en minder wordt afgevoerd. Rood vlees bevat carnitine, een stof die ook gevonden wordt in energiedrankjes en supplementen. Carnitine kan door bepaalde darmbacteriŽn omgezet worden in de stof Trimethylamine N-oxide (TMAO). Deze TMAO nu verandert het cholesterolmetabolisme waardoor meer cholesterol afgezet wordt en minder wordt afgevoerd. Het gelijktijdig eten van verse knoflook remt de vorming van TMAO duidelijk af, zo blijkt uit een voorlopige studie.

X Volgens een kleine studie met personen, die allen leden aan het metabool syndroom blijkt dat dagelijks oude knoflookextracten de zachte plaques in de slagaders kan doen afnemen. Bij een jaar lang een dagelijks een dosis van 2.400 mg knoflookextracten wordt de aangroei van plaques met wel 80% geremd en werd aderverkalking tegen gegaan.

X Een kleine studie onder mensen met overgewicht laat nu zien dat knoflook niet alleen kan zorgen voor lager cholesterol doch ook kan zorgen voor een beter imuunsysteem waardoor ontstekingen kunnen worden geremd en tegengegaan. In de studie kregen de deelnemers zes weken lang als aanvulling op hun normale voeding dagelijks 3,6 gram oude knoflookextracten of een placebo.

X Uit een studie blijkt dat het eten van knoflook, prei of uien de kans op darmkanker duidelijk kan verminderen. Hoe vaker deze groenten gegeten werden hoe lager de kans op darmkanker en zij die regelmatig deze groenten aten bleken wel 79% minder kans te hebben op darmkanker.

X Uit een studie onder ruim 650 vrouwen, waarvan 314 met borstkanker, blijkt dat het dagelijks eten van uien en knoflook goed kan zijn om borstkanker te voorkomen.

Tip:

Meer info.

 

Meer info door Natura Foundation.

 

Klik hier voor onderzoeken uit het nieuws over knoflook.


Algemene opmerking:

 

Het moge duidelijk zijn dat bovenstaande gegevens indicatief zijn en kunnen verschillen per soort en kweekmethode en -plaats.

 

 

URL van deze pagina:

 

Bronnen                                                                 Printen      

 

(25-11-2019)