Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij autisme:  

Sorghum 

 

Gezonde nutriŽnten bij autisme:

 

 Zwavel

Glutathion

Biotine

BŤtacaroteen

Vitamine E

Calcium

Vitamine B5

 

Opmerkingen:

 

Autisme is een ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door beperkingen in de sociale interactie, de communicatie en zich steeds herhalend gedrag. De stoornis is al aanwezig voor de geboorte, maar voor het derde levensjaar niet duidelijk zichtbaar, en het kan niet genezen worden.

De stoornis komt steeds meer voor, in heel de wereld had in 2010 1-2 personen per 1.000 mensen de stoornis. Maar bijv. in Amerika was dat in 2000 1 op de 150 personen, in 2012 al 1 per 88 personen, in 2014 al 1 per 68 personen en in 2019 al 1 per 59 personen, met een duidelijk verschil tussen jongens en meisjes want bij jongens komt het ongeveer 4x meer voor dan bij meisjes, hier een uitleg waarom dat zo lijkt te zijn. In de UK lijkt volgens onderzoek in 2020 het aantal al 1 per 57 personen te zijn.

Ter voorkoming:

 

X Voeding met voldoende zink als baby en kind lijken volgens onderzoek de kans op autisme kleiner te maken.

X Studies Ļ laten het belang zien van voldoende vitamines tijdens het begin van de zwangerschap ter voorkoming van autisme bij de baby.

 

X Blootstelling aan allerlei milieufactoren tijdens de zwangerschap waaronder luchtvervuiling door uitlaatgassen doet volgens onderzoeken Ļ de kans op autisme duidelijk vergroten.

X Voeding met weinig jodium tijdens de zwangerschap en als baby lijken de kans op het ontstaan van autisme volgens onderzoek ook duidelijk te kunnen vergroten. 

X Een andere studie laat zien dat antidepressiva tijdens de zwangerschap de kans op autisme sterk doen verhogen.

X Weer een andere studie laat zien dat te weinig ijzer tijdens de zwangerschap de kans op autisme bij de baby vergroten.

X Medicijnen tegen astma te weten beta2-adrenerge agonisten, antidepressiva en medicatie die gebruikt wordt bij epilepsie kunnen tijdens de zwangerschap de kans op autisme en andere psychische en cognitieve problemen bij de nakomelingen flink vergroten.

X Alhoewel voldoende foliumzuur tijdens de zwangerschap belangrijk is geeft teveel foliumzuur volgens onderzoek dan weer een duidelijk verhoogde kans op autisme bij de baby.

X Lage bloedwaarden vitamine D tijdens de zwangerschap vergroten volgens onderzoeken Ļ de kans op autisme bij de baby, dit onderzoek laat een mogelijke verklaring zien en waarom de aandoening meestal bij jongens zich voordoet.

X Een minder goede darmflora tijdens de zwangerschap kan volgens onderzoek de kans op autisme bij de baby duidelijk doen toenemen.

X Een studie laat nu zien dat een in kant en klare voeding veel gebruikt ingrediŽnt ook kan bijdrage tot het ontstaan van autisme. In kant en klare en voorverpakte voeding, maar ook in bijv. kaas en brood, wordt veel propionzuur (E280-1-2-3) gebruikt om de houdbaarheid te verhogen en schimmelvorming tegen te gaan. Uit de studie blijkt nu dat dit propionzuur de ontwikkeling van neuronen in de hersenen van de foetus lijkt te verminderen. Nader onderzoek zal nog meer duidelijkheid moeten geven.

X Hoe jonger de moeder bij de geboorte van een kind hoe kleiner de kans op autisme bij dat kind. Bij 35 jaar en ouder is die kans wel 30% groter dan bij 20 jaar of jonger.

X Wonen in een gebied waar met pesticiden gewerkt wordt geeft tijdens de zwangerschap volgens onderzoek een duidelijk grotere kans op een baby met autisme. Dit wordt nog eens bevestigd door een onderzoeken Ļ in Amerika, waar het verspreiden van pesticiden met vliegtuigen een normale zaak is en waardoor de kans op autisme ruim 25% groter blijkt te worden.

 

X Blootstelling aan luchtvervuiling met veel ultrafijnstof, als baby en peuter, lijkt volgens onderzoek de kans op autisme wel tot bijna 80% te kunnen vergroten.

X Vlamvertragers zoals Tetrabromodifenylether zelfs al in zeer lage concentraties kunnen zorgen voor neurologische schade aan de hersenen. Vlamvertragers zijn een miljarden business en worden in een groot aantal huishoudelijke voorwerpen gebruikt, waaronder stoffen, vloerbedekking, meubels, kinderkleding, elektronica enz... Tetrabromodifenylether wordt ook snel door de huid opgenomen en in bloedwaarden twee maal lager dan normaal aanwezig in een westerling, blijkt al neurologische schade aan de hersenen te ontstaan en lijkt dat autisme ook getriggerd kan worden.

X Uit een studie gepubliceerd in The Lancet blijkt dat steeds meer chemicaliŽn de hersenontwikkeling bij kinderen verstoren met aandoeningen als autisme, ADHD en dyslexie tot gevolg. In 2006 waren vijf chemicaliŽn te weten lood, kwik, PCB's, arseen en tolueen de boosdoeners inmiddels kan aan deze lijst volgens de onderzoekers mangaan, fluoride, chloorpyrifos (een van de meest gebruikte en toegelaten organofosfaat-pesticiden), DDT, het oplosmiddel tetrachlooretheen en de vlamvertragers polygebromeerde difenylethers (PBDE) toegevoegd worden. Verontrustend is dat inmiddels al 10-15% van de geboren baby's al afwijkingen heeft in de ontwikkeling van de hersenen.

X Nog een studie die laat zien dat blootstelling aan allerlei zware metalen als cadmium, lood, arsenicum en mangaan tijdens de zwangerschap de kans op ADHD en/of autisme bij de nakomeling duidelijk kan vergroten.

X Een studie laat zien dat blootstelling aan Bisphenol-A ook gerelateerd kan zijn aan autisme. Hier een studie die dat bevestigt en laat zien dat het vooral jongens zijn die autisme krijgen als gevolg van blootstelling, al als foetus, aan Bisphenol.

 

Klik hier voor onderzoeken uit het nieuws over autisme.

 

Algemene opmerking: 

 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                    Printen      

 

(25-07-2021)