Home / Aandoeningen / .../Direct naar de informatie hieronder

Gezonde voeding bij stress:  

 Citroenmelisse

Zee groenten

 Selderie zaad

 Rozenbottel

 Haver

Yam

Cilantro

Tarwe

 

Gezonde kruiden bij stress:

 

 Valeriaan

Cassave

Ginkgo

Hop

Siberische ginseng

 Kava kava

 Zoethout

 Kaneel

 Nepeta

 Glidkruid

Sarsaparilla

Gotu kola

Kamille

Suma

Lavendel

Schisandra

 

Goede supplementen bij stress:

 

 Micro algen

 

Gezonde nutriŰnten bij stress:

 

Tyrosine 

 Vitamine B5

 Vitamine A

 

Opmerkingen:

 

Bij stress moeten de bijnieren veel hormonen aan maken die o.m. de bloedsuikerwaarde regelen en helpen het lichaam te herstellen. Daardoor kan de productie van de (hart)stero´dhormonen zoals Ouaba´ne afnemen, waardoor de kans op hartproblemen vergroot wordt.

Ter voorkoming:

X Regelmatig tai chi of yoga beoefenen verlaagt volgens verschillende onderzoeken de kans op stress duidelijk. Volgens onderzoeken blijk mindfulness meditatie ook te zorgen voor een duidelijke afname van stress. Een ander onderzoek laat zien hoe tai chi, yoga en meditatie veranderingen in het DNA teweeg kunnen brengen zodat stress vermeden wordt.

X Regelmatig walnoten eten geeft duidelijk minder stress.

X Het regelmatig in groep actief bewegen zorgt volgens onderzoek voor duidelijk minder stress.

X Rauwe voeding eten zorgt volgens onderzoek voor duidelijk minder stress en depressies en voor een betere gemoedstoestand. De top tien van de rauwe voeding met de beste resultaten: wortelen, bananen, appels, groene bladgroente, grapefruit, sla, citrusfruit, verse bessen, komkommer en kiwi.

X Steeds meer onderzoek laat het verband zien tussen de darmen en de hersenen. In nu een studie, weliswaar met muizen, werd gekeken hoe bepaalde voeding kan zorgen voor een betere darmflora en daardoor minder stress in de hersenen. Voeding zoals volkoren granen, groenten, peulen en bonen, allen rijk aan voedingsvezels zorgen in de darmen voor veel korteketenvetzuren die zorgen zo blijkt uit de studie voor een gezondere darmflora en voor duidelijk minder stress zowel in de darmen als in de hersenen.

 

 

X LET OP: Uit studies blijkt dat mensen die langere tijd benzodiazepinen gebruiken een duidelijk hoger risico hebben op het krijgen van dementie en de ziekte van Alzheimer. Benzodiazepinen worden in de geneeskunde toegepast om hun kalmerende, slaapbevorderende en angst verminderende eigenschappen, met ook spierverslappende eigenschappen.

 

Algemene opmerking: 

 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(22-04-2021)