Home / NutriŽnten / ...

 

Lecithine helpt bij of tegen: 

 

Hoog cholesterol  

Hartvaatziekte

Kanker

Moeheid

Leverproblemen

Immuun problemen

 

Lecithine helpt organen en systemen:

 

Hart

Hersenen

Huid

Lever

Immuunsysteem

 

Voedingsbronnen van Lecithine:

 

Sojabonen

Eieren

 

Opmerkingen:

 

Lecithine is een mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden. In de voeding wordt er echter een specifieke verbinding mee bedoeld, fosfatidylcholine (PC). In het lichaam kan choline benodigd zijn voor het maken van PC. 

Het is een molecuul met aan de ene kant een lipofiele component en aan de andere kant een polair uiteinde, waardoor lecithine zowel in water als in vet kan oplossen.

Fosfatidylcholine is een belangrijk onderdeel van de celmembranen van alle tien biljoen cellen waaruit onze lichamen bestaan. PC is een opvallende substantie die de cellen hun flexibele structuur en stevigheid biedt, voedingstoffen de cel binnen laat gaan en de verwijdering van afvalstoffen mogelijk maakt. In het lichaam van een tienjarig kind bestaat ongeveer 90% van het celmembraan uit PC. Het lichaam maakt slechts langzaam PC aan, dus gedurende ons leven raakt PC langzaam op in de celmembranen. Het gehalte van PC bij ouderen is teruggebracht tot ongeveer 10%. Het celmembraan raakt dan gevuld met harde vetten en cholesterol, die lang niet zo goed werken.

Dit is een belangrijke oorzaak voor het minder soepel worden van de huid van oudere mensen en het minder goed functioneren van hun organen.

U kunt dit verouderingsproces omkeren door PC aan te vullen. Het zorgt voor het behoud van een jeugdige huid maar ook voor een betere werking van de organen.

Fosfatidylcholine lijkt ook goed werkzaam in het bestrijden van te veel cholesterol en een vette lever en vergroot duidelijk de gevoeligheid op insuline

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

 

Bronnen                                                            Printen      

 

(25-09-2019)