Home / Aandoeningen / ...

 

Gezonde kruiden bij ADHD:

 

Fu ling

Tijm

 

Gezonde nutriŽnten bij ADHD:

 

Omega-3 vetzuren

 Vitamine B6

 

Opmerkingen:

Ter voorkoming:

 

X Een studie laat zien dat behalve genetische aanleg het eten van veel suikers en verzadigde vetten en van te weinig groenten en fruit de symptomen duidelijk kan vergroten.

X Een rokerige omgeving en blootstelling aan lood geven wel 2-300% meer kans op ADHD.

X Roken en blootstelling aan luchtvervuiling tijdens de zwangerschap geeft een veel hogere kans op een kind met ADHD.

X Ook de blootstelling aan Ftalaten en daardoor hogere bloedwaarden Ftalaten geeft duidelijk meer kans op ADHD. (Ftalaten worden veelal gebruikt als weekmaker in plastic of om parfums te stabiliseren doch ook in verzorgingsproducten, zeep, cosmetica enz.. Ftalaten worden echter ook gebruikt in de (enteric)coating van medicijnen.)

X HuishoudchemicaliŽn te weten PFOA (Perfluoroctaanzuur), een fluorkoolstofverbinding (PFC) blijken de kans op ADHD duidelijk te kunnen verhogen. PFOA dat o.m. gebruikt wordt bij de fabricatie van teflon, in kleding, vloerbedekking, brand- en waterwerende stoffen, voedselverpakkingen en pesticiden wordt ook al in drinkwater en voedsel aangetroffen. PFOAís worden in het milieu niet afgebroken en bij veel mensen wereldwijd worden al sporen PFOA in het bloed gevonden.

X Pesticiden in de vorm van organofosfaten doen de kans op ADHD duidelijk toenemen. Deze pesticiden worden veelal gebruikt op groente en fruit. Wetenschappers adviseren om groenten en fruit goed te wassen en kinderen zoveel mogelijk biologische fruit en groenten te geven.

X Blootstelling aan veel gebruikte insecticiden tijdens de zwangerschap en als baby lijkt de kans op ADHD, bij de baby later in het leven, duidelijk te vergroten zo blijkt uit een studie.

X AllergieŽn, eczeem en astma bij kinderen geven volgens onderzoek een duidelijke hogere kans op ADHD. Alhoewel het lijkt dat de gebruikte medicijnen bij die aandoeningen die verhoogde kans veroorzaakt.

X Uit een studie gepubliceerd in The Lancet blijkt dat steeds meer chemicaliŽn de hersenontwikkeling bij kinderen verstoren met aandoeningen als autisme, ADHD en dyslexie tot gevolg. In 2006 waren vijf chemicaliŽn te weten lood, kwik, PCB's, arseen en tolueen de boosdoeners inmiddels kan aan deze lijst volgens de onderzoekers mangaan, fluoride, chloorpyrifos (een van de meest gebruikte en toegelaten organofosfaat-pesticiden), DDT, het oplosmiddel tetrachlooretheen en de vlamvertragers polygebromeerde difenylethers (PBDE) toegevoegd worden. Verontrustend is dat inmiddels al 10-15% van de geboren baby's al afwijkingen heeft in de ontwikkeling van de hersenen.

X Nog een studie die laat zien dat blootstelling aan allerlei zware metalen als cadmium, lood, arsenicum en mangaan tijdens de zwangerschap de kans op ADHD en/of autisme bij de nakomeling duidelijk kan vergroten.

 

Meer uit het nieuws over ADHD.

 

Kijk ook bij hyperactief.

 

Algemene opmerking: 

 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(29-07-2021)