Home / Nutriënten / ...

Glutathion helpt bij of tegen: 

 Immuunproblemen

 Ontgiften

 Leverschade (door medicijnen)

 Moeheid

 HIV AIDS

 Hepatitis

 Ziekte van Lyme

Diabetes

Kanker

Vrije radicalenschade

Leverkanker

Fibromyalgie

Longproblemen

Autisme

Bloedsuikerproblemen

Chronische bronchitis

Bloedstolsels

CVS

Osteoporose

Ziekte van Alzheimer

Ziekte van Parkinson

Artritis

Astma

Ziekte van Crohn

Epilepsie

Leukemie

Lupus

MS

Weinig zaadcellen

 

Glutathion helpt organen en systemen:

 

 Immuunsysteem

Voortplantingsorganen 

Lever

 

Voedingsbronnen van glutathion:

 

 Watermeloen

 Asperges

 Broccoli

 Walnoten

 Postelein

 Peterselie

Paddestoelen

Avocado

 

Goede aanvulling van glutathion :

 

 ImmunoPro

 

 

Opmerkingen:

 

Glutathion is de "master-antioxidant" die het lichaam zelf ook op celniveau produceert, een natuurlijk eiwit dat in alle, van de wel 100 triljoen lichaamscellen gemaakt wordt uit de juiste drie bouwstoffen te weten Glycine, Glutamine en Cysteïne.

Gezonde en gevarieerde voeding bevat voldoende van deze bouwstoffen zodat het lichaam zelf voldoende glutathion kan aanmaken.

Verschillende bioactieve stoffen zoals bijv. S-allyl-cysteïne en anderen in voeding (zoals in knoflook, guarana, bietjes, blauwe bessen, rode salie, hop, mariadistel, olijfolie en groenten en fruit) stimuleren het lichaam in de aanmaak van Glutathion. Het mineraal Selenium, het lichaamshormoon melatonine en vitamine D zijn ook zo'n co-factor. Tekorten aan magnesium en zink doen de aanmaak van glutathion in het lichaam remmen.

In bepaalde voeding zit ook glutathion in kleine hoeveelheden, die in tegenstelling tot supplementen met glutathion wel goed worden opgenomen worden in het lichaam. 

Uit tientallen studies blijkt dat oraal ingenomen glutathion nauwelijks (3-5%) opgenomen wordt in het lichaam doch veel door de lever via de gal wordt verwijderd noch voordat het in de bloedstroom terecht kan komen. Het weinige dat in de bloedstroom terecht komt kan ook al zeer moeilijk celmembranen passeren, de bloedbarrière in de hersenen kan ook al niet genomen worden zodat het uiteindelijke effect minimaal is. Hier nog een studie die laat zien dat ingenomen glutathione tot geen of zeer weinig resultaat leidt.

 

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

 

Bronnen                                                            Printen      

 

(15-05-2021)