Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij ontgiften:   

Cilantro (zware metalen)

Uien (zware metalen)

Azukibonen (vooral lever)

Kokosnoot(olie)

Paddestoelen

 Knolraap

Wakame

 Azijn

 

Gezonde kruiden bij ontgiften:

 

Kurkuma

Tarwegras

 

Gezonde supplementen bij ontgiften:

 

Chlorella (zware metalen)

Vlozaad (darmen)

 

Gezonde nutriënten bij ontgiften:

 

 Glutathion

 Zink

Pectine

Curcumine

 

Opmerkingen:

 

Er is een verscheidenheid aan stoffen die ongewenst zijn in het lichaam, of waarvan de hoeveelheid te hoog is en daardoor ongewenst zijn.

Behalve stoffen is er ook straling die ongewenst kan zijn. Vooral ioniserende straling kan bij regelmatige blootstelling of bij hoge dosis zeer ongewenst zijn.

Ongewenste stoffen en straling kunnen schade toebrengen aan de nieren, de lever, de hersenen, het zenuwstelsel en leiden tot DNA-schade en verschillende soorten kanker.

 

Let op: Ontgiften doe je NIET door het volgen van allerlei vreemde diëten met aanvullingen van overmatige supplementen. Ontgiften doe je allereerst door gezond te eten zoals beschreven bij Tips met extra aandacht voor extra voeding zoals op deze pagina geadviseerd wordt. 

 

De lever speelt een onmisbare rol in het afbreken en verwijderen van schadelijke stoffen. Belangrijk is dus te zorgen voor een optimale werking van de lever, waarbij in dit geval ImmunoPro en mariadistel onmisbaar zijn.

 

De lever kan echter ook zelf beschadigd raken door deze schadelijke stoffen. Sommige medicijnen kunnen, wanneer er te veel van ingenomen wordt de lever beschadigen. Soms gebeurt dat zelfs bij een normale dosis. Ook andere chemische stoffen kunnen de lever beschadigen, bijvoorbeeld toxische stoffen uit laboratorium of industrie, uit de natuur, uit planten en kruiden. De meeste leverbeschadigingen worden veroorzaakt door alcohol en de pijnstiller paracetamol.

(bijv. Bij contact met de chemische stof acrylonitril (acrylnitril), bekend van het treinongeluk bij Wetteren, zijn goede bloedwaarden glutathion van essentieel belang om de giftige stof in het lichaam te verwijderen. Zie chemische fact sheets.)

 

Als men voeding, die verontreinigd is met kwik (bijv. vis), eet kan men volgens laboratoriumonderzoek* het beste deze voeding tegelijk eten met de volgende voeding om de opname in het lichaam van kwik te voorkomen. Het percentage geeft aan hoeveel van de kwik niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd wordt. (Let op: Deze cijfers gelden niet als het kwik al opgenomen is in het lichaam en nadien speciale voeding of nutriënten genomen wordt.)

Chlorella: 99%
Hennep proteïnes: 98%
Pindakaas: 96%
Aardbeien: 95%
Cilantro: 95%
Frambozen: 92%
Cacao: 91%
Tarwegras: 90%
Açaí-bessen: 88%
Tarwemeel: 86%
Nori poeder: 85%
Spirulina: 83%
Blauwe bessen: 83%
Mango: 73%
Mosterdzaad: 72%
Sinaasappelsap: 54%
Bruine Rijst: 53%
Bietjes: 20%

 

*Technical details: Technically, each substance is tested to measure its Metals Capturing Capacity (MCC) which is described in terms of micrograms of mercury captured per gram of the substance. The tests conducted here used a fixed, known concentration of mercury in a fixed volume of gastric acid, then allowed the candidate substance to interact with the gastric acid for a period of approximately 8 hours in a digestion simulator. The food solids were then removed from the solution and the remaining liquid was measured for its mercury concentration, via ICP-MS in the Forensic Food Lab.

Wat extra te doen bij ongewenste stoffen of een te hoge hoeveelheid van bijv. zware metalen als lood, cadmium, chroom, mangaan, kwik en arseen en de metalen aluminium en nikkel?

Let op: Drink altijd veel water en ongetwijfeld kunnen er bij afvoer van de toxische stoffen bijwerkingen ontstaan zoals misselijkheid, maag-darm problemen, huiduitslag, misselijkheid of vermoeidheid. Mochten deze bijwerkingen teveel zijn verminder dan (tijdelijk) de extra ingenomen voeding.

 

Wat extra te doen bij ongewenste stoffen als bisphenol (BPA) en ftalaten die vanuit plasticverakkingen e.d. in de voeding gemigreerd zijn en zo in het lichaam zijn gekomen?

Ter voorkoming: vermijd zoveel mogelijk allerlei voedselverpakkingen, zowel van plastic, karton en blik en allerlei plastic toepassingen in de keuken en zeker als deze verwarmd moeten worden.

 

Wat extra te doen bij ongewenste stoffen als fijnstof,  benzeen en acroleïne, die veel voorkomen in luchtvervuiling?

 

Wat extra te doen bij blootstelling aan ioniserende straling als gevolg van diagnoseapparatuur (röntgen, CT-scan enz.) of van behandeling middels radiotherapie?

Steeds meer onderzoek laat zien dat men bij steeds meer medische behandelingen aan veel straling wordt blootgesteld. Hierover een deskundige aan het woord.

Volgens onderzoek is er een duidelijk verhoogde kans op DNA-schade en kanker als gevolg van straling door CT-scans bij kinderen. Een ander onderzoek bevestigt dit. Een andere studie laat zien dat CT-scans een aanzet tot kanker geven en hier een studie die laat zien hoe dat gebeurt. Hier nog een studie die laat zien dat CT-scans een aanzet kunnen geven tot kanker en ook dat het nemen van antioxidanten voorafgaande aan de scan deze aanzet teniet kan doen. Hier nog een studie die dat bevestigt. Een andere studie laat zien dat CT-scans wellicht het risico op de ziekte van Alzheimer kunnen vergroten.

 

Wat extra te doen bij blootstelling aan radioactieve straling zoals jodium 131?

 

Hoe beschermt men zich tegen giftige stoffen in en rond huis?

Hoe houdt u de lucht in huis schoon?

In welke voeding zit overmatig arseen?

 

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(25-11-2020)