Home / Aandoeningen / ...
Gezonde kruiden bij infecties:
Wilde indigo (bij ernstige)
Gezonde nutriënten bij infecties:
Co-enzym Q10 (chronische)
* ook als ijslollies
Opmerkingen:
Men spreekt over een infectie als ziekteverwekker zoals een bacterie, schimmel, virus of parasiet het lichaam is binnengedrongen en zich daar vermenigvuldigd heeft (dit hoeft nog niet schadelijk te zijn). Wanneer het organisme dusdanig veel schade aanricht spreekt men van ziekte. Een infectie heeft vaak een ontsteking tot gevolg. Als de ziektekiemen zich nog niet vermenigvuldigd hebben of als ze door het immuunsysteem herkend en verwijderd worden spreekt men niet van een infectie maar van besmetting.
Bij een infectie zorgt zink dat de immuunreactie van het lichaam gecontroleerd blijft en niet uit de hand loopt. Als het lichaam op het moment van een infectie niet genoeg zink voorhanden heeft is de kans groot dat de infectie uitmondt in een flinke ontsteking.
Al lange tijd wordt geadviseerd om voeding te eten van veel vezels, in een voorlopige studie wordt nog eens aangetoond dat vezelrijke voeding ook goed is om infecties tegen te gaan. Voeding met veel vezels zorgt voor een dikkere darmwand waardoor een betere weerstand ontstaat tegen ziekteverwekkers.
Verschillende infecties kunnen zorgen voor een duidelijk hogere kans op een beroerte, zo blijkt uit een grote studie. Die kans is het grootst binnen 7 dagen en neemt langzaam af tot 120 dagen na de infectie. Verschillende infecties van luchtwegen, bloed, urinewegen, buik en huid kunnen zorgen voor de duidelijk hogere kans waarbij urineweginfecties de meeste kans geeft op een herseninfarct en luchtwegeninfecties de meeste kans geven op een hersenbloeding.
Zie zonodig ademhalingswegeninfecties, bacteriële infecties, bloedvergiftiging (sepsis), darminfecties, huidinfecties, luchtpijp-luchtwegen infectie, maagdarm infecties, mondinfecties, oorinfecties, schimmelinfecties, urineweginfectie, virale infecties.
Algemene opmerking: