Home / Aandoeningen / ...

 

Gezonde voeding bij Auto-immuunziekten:

 

Pompoenpitten

 

Gezonde kruiden bij Auto-immuunziekten:

 

 Cat's claw

 Zoethout

 

Gezonde nutriŽnten bij Auto-immuunziekten:

 

Vitamine D

 

Opmerkingen:

 

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen.

Voorbeelden van auto-immuunziektes zijn: diabetes type-1 en type-2, coeliakie, ziekte van Addison, lupus, psoriasis, Reumatische artritis (RA), vitiligo en de ziekte van Crohn en wellicht multipele sclerose (MS) en de ziekte van Parkinson.

Onderzoek laat zien dat ca. 30% van de auto-immuunziekten genetisch zijn bepaald doch 70% wordt door omgevingsfactoren als toxische stoffen, infecties en slechte voeding bepaald.

Ter voorkoning:

X Voeding rijk aan suikers, weinig vezels en industrieel bewerkte voeding zoals fastfood draagt duidelijk bij tot allergieŽn en andere problemen die niet voorkomen als men een meer klassiek dieet volgt. Een klassiek dieet bestaat veelal uit volkoren granen, bonen, noten en groentes. Bij een klassiek dieet is er een goede balans van de darmbacteriŽn. Bij ongezonde voeding is deze balans zoek en hebben de "slechte" bacteriŽn de overhand en veroorzaken zo o.m. auto-immuun problemen en andere ziektes.

X Blootstelling aan nanodeeltjes kan aminozuren in de longen veranderen in stoffen die kunnen leiden tot auto-immuunziekten zoals reumatische artritis (RA). Getest werden zowel nanodeeltjes van ultrafijne koolstof, koolstof nanobuizen en silica in verschillende afmetingen van 20 tot 400 nanometer. De moleculaire verandering van de aminozuren zorgt dat deze niet goed meer functioneren en door het immuunsysteem niet meer als lichaamseigen gezien worden, dat kan het begin zijn van een auto-immuunziekte als reumatische artritis.

X Uit onderzoek blijkt dat kant en klare voeding de darmflora danig doet verzwakken waardoor de kans op auto-immuun ziektes veel groter wordt.

X Lage bloedwaarden vitamine D doen volgens onderzoek de kans op auto-immuunziekten duidelijk toenemen.

X Een studie laat zien dat langdurige stress de darmflora zodanig doet veranderen dat de kans op auto-immuunziekten duidelijk groter kan worden.

Klik hier voor onderzoeken uit het nieuws over auto-immuunziektes.

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                        Printen      

 

(25-02-2021)