Home / NutriŰnten / ...

 

Voedingsbronnen van Luteoline:

 

Tijm

 Wilde peen

 Olijfblad

Salie

Pepermunt

Chilipeper

(Bleek)Selderie

Artisjok

Rozemarijn

Citroen

Chili peper

Peper lang

Olijfolie

Oregano

Peterselie

Paprika groene

Koolrabi

Kool

Bietjes

Spruitjes

Kiwi

 

Opmerkingen:

X Van veel bioactieve stoffen in de voeding is bekend dat ze ontstekingen kunnen tegengaan. Verschillende ontstekingen kunnen op termijn leiden tot o.m. kanker, hart- en vaatziekte en diabetes. Amerikaanse onderzoekers hebben nu onderzocht hoe die bioactieve stoffen dat doen en hebben in ieder geval al een paar werkingen gevonden. Tegen ontstekingen bleek de stof luteoline duidelijk de beste te zijn. De bioactieve stoffen blokkeren de werking van het enzym TBK1. Dat enzym is nodig om ontstekingsreacties te kunnen beginnen.

X Luteoline blokkeert de aanmaak van bepaalde groeifactoren (IGF en P13K) waardoor darmkankerceldeling niet meer plaats kan vinden en de tumor doodgaat.

X Voeding rijk aan luteoline zoals selderie, peterselie en tijm goed lijkt ontstekingen in de hersenen te kunnen remmen en is goed tegen geheugenverlies bij het ouder worden.

X Voeding rijk aan apigenine en luteoline kan volgens onderzoek de kans op pancreaskanker duidelijk doen afnemen.

X Voeding rijk aan luteoline zoals selderie, peterselie en tijm gaat volgens een voorlopig onderzoek bij borstkanker de vorming van nieuwe bloedvaatjes tegen en verlaagt de werking van kankerstamcellen.

X Uit een andere studie blijkt dat luteoline uitzaaiingen bij borstkanker, en wel de triple negatieve vorm, duidelijk kan tegengaan.

X Uit een studie blijkt dat luteoline de groei van maagkanker kan onderdrukken.

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

 

Bronnen                                                            Printen      

 

(25-09-2018)