De Gezonde Voeding Piramide

De Universiteit van Michigan ( The University of Michigan Integrative Medicine Clinical Services, UMIMCS) heeft zijn Gezonde Voeding Piramide geÔntroduceerd. Deze piramide bevat de verschillende voedingstoffen met helende werkingen en essentiŽle nutriŽnten. 

Monica Myklebust, M.D., director of UMIMCS, en Jenna Wunder, MPH, RD, dietitian for UMIMCS, ontwikkelden de piramide. Zonder beÔnvloeding van wie dan ook alle gerenommeerde wetenschappelijke informatie onderzocht. Het resultaat is deze piramide met aanbevolen voeding ter voorkoming en behandeling van veel ziektes zoals: kanker, hart en vaatziektes, diabetes, ontstekingziektes, darmproblemen, hoofdpijn, stemmingsproblemen en chronische pijnen.  Regelmatig zal deze aangepast worden aan nieuw verkregen inzichten. Jenna Wunder adviseert bovendien zo min mogelijk bereid of kant en klaar voedsel te eten en voedsel met ingrediŽnten waarvan de naam te lang is om uit te kunnen spreken. Bovendien zegt ze; voedingsstoffen worden het best opgenomen als ze in hun natuurlijke vorm in het voedsel zitten.

Healing Foods Pyramid  

Vergroten 

 

De basis van de Piramide is water. Dan een waaier van fruit en groenten gevolgd door volkoren granen en  zetmeelachtige groenten die in het lichaam hetzelfde als granen reageren. Vervolgens bonen, peulen en soja die allen een prima bron zijn van plantaardige eiwitten. Gezonde vetten, bestaande uit onverzadigde oliŽn en noten dan de kruiden.

De "extra's" zijn melkproducten, eieren en vervolgens vis en (mager) vlees plus als  "garnering" alcohol, donkere chocolade en thee.

Het puntje in de top mag iedereen zelf invullen met iets waarmee hij af en toe al dan niet wil zondigen.

Een samenvatting met de hoeveelheden. 

Het dieet voor de toekomst
Een team van 37 wetenschappers, afkomstig uit zestien landen, is erin geslaagd om een voedingspatroon te ontwikkelen dat zowel gunstig is voor de bevolking als voor de planeet. Het dieet zou er zelfs voor zorgen dat we in 2050 alle bewoners van onze planeet op een duurzame manier van voldoende voedsel kunnen voorzien.

 

De studie. (Januari 2019)

 

Printen