Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij herpes:   

Dulse

Kokosnoot

 

Gezonde kruiden bij herpes:

 

 Krulzuring

Gentiaanwortel

Walnoot blad

 Citroen melisse

 Paardenbloem

Sarsaparilla

 

Gezonde supplementen bij herpes:

 

Spirulina

 Lysine

 

Gezonde nutriŽnten bij herpes:

 

 Lysine

Betaglucaan

Zink

 

Opmerkingen:

 

Herpes is een groep virussen die verschillende ziektes kunnen veroorzaken.

Zo is er het herpes simplex virus wat o.m. een koortslip veroorzaakt, het varicella-zostervirus wat waterpokken of gordelroos veroorzaakt en het Epstein-barr virus wat de ziekte van Pfeifer veroorzaakt

 

X Het lijkt erop dat kaneel de potentie heeft om virussen aan te pakken, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Extracten van uien, knoflook, kruidnagels, pepermunt, saffraan en kaneel werden bekeken of zij het virus PhiX konden aanpakken. PhiX, een bacteriofaag is een klein virus dat bacteriŽn infecteert, en veel vergelijkingen vertoont met virussen die mens en dier infecteren. Alleen het kaneelextract (10% kaneel) kon het virus aanpakken en wel binnen 10 minuten was in het laboratorium wel 100% van het virus onschadelijk gemaakt. De wetenschappers zeggen nu dat twee keer daags een eetlepel kaneel effectief zou kunnen zijn om te voorkomen dat virussen, zoals verkoudheid, griep en zelfs herpes het lichaam kunnen infecteren.

 

X Volgens onderzoek kan het herpesvirus cytomegalovirus ontstekingen in de kransslagaders bevorderen, aanpakken van het virus is daarom belangrijk.

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(25-10-2018)