Home / Aandoeningen / ...

 

Gezonde kruiden bij cirrose:

 

 Mariadistel

 Gotu kola

 Stinkende gouwe

Kurkuma

Dagbloem

Coptis

IJzerhard

Paardenbloem

 

Gezonde nutriŽnten bij cirrose:

 

Silymarin

Curcumine

Teunisbloemolie

Vitamine D

 

Opmerkingen:

 

X Calcitriol, de actieve vorm van vitamine D in staat is om de littekenvorming in de lever tegen te gaan.

X Uit een grote studie blijkt dat koffie drinken de kans om dood te gaan aan een levercirrose flink kan doen afnemen. Twee of meer koppen koffie per dag doet de kans op doodgaan wel met 2/3 afnemen, speciaal voor cirroses die niet het gevolg zijn van een niet-virale hepatitis. Hier nog een studie die dat bevestigt. Alcohol daarentegen vergroot duidelijk de kans om te overlijden aan cirrose.

X Probiotica in de voeding kan zorgen voor het tegengaan van ernstige complicaties zoals hepatische encefalopathie, zo blijkt uit studies. Hepatische encefalopathie ontstaat geleidelijk en omvatten allerlei neuropsychiatrische verschijnselen zoals geestelijke achteruitgang tot verwardheid en desoriŽntatie. Bij wel 45% van de mensen met cirrose vormt zich hepatische encefalopathie. Uit de studie blijkt dat voeding verrijkt met probiotica de kans op deze ziekte duidelijk doet verminderen en dat zonder bijwerkingen.

X Uit een voorlopig onderzoek lijkt het dat de bioactieve stof capsaÔcine in rode pepers goed werk kan doen om een cirrose te doen stoppen.

 

X Uit onderzoek blijkt dat regelmatige blootstelling aan luchtvervuiling in de vorm van fijnstof wel eens tot cirrose kan leiden.

 

Klik hier naar onderzoeken uit het nieuws over cirrose.

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                 Printen      

 

(25-08-2019)