Home / Supplementen / ...

 PEA helpt bij of tegen: 

 Chronische pijn

 Zenuwpijnen

 Fibromyalgie

Ontstekingen

Griep

Verkoudheid

 

 

PEA helpt organen en systemen:

 

Immuunsysteem

 

 

Opmerkingen:

 

Palmitoylethanolamide (PEA), ook wel N-(2-hydroxyethyl)hexadecanamide of palmidrol genaamd, is een lichaamseigen vetzuuramide. Het is een stof die in lichaamscellen geproduceerd wordt en daar fysiologische functies heeft. PEA bindt aan een aantal receptoren, zoals de TRPV1 receptor en de  PPAR receptoren en werkt daardoor pijnstillend en ontstekingsremmend.

In chronische situaties zijn de lichaamscellen echter niet altijd in staat om genoeg PEA aan te maken. Dit tekort kan zich uiten als pijn geassocieerd aan verschillende pathologische aandoeningen.

Diverse studies, zowel in vitro, in vivo en klinisch, waaronder RCT’s, bewijzen dat PEA goede resultaten laat zien bij diverse aandoeningen. Zo wordt het een belangrijke rol toegeschreven onder andere bij de behandeling van (laaggradige) chronische ontstekingsprocessen en  neuropathische en chronische pijnsyndromen, waarbij de therapeutische toepassingsmogelijkheden talrijk zijn. Bovendien blijkt PEA vanwege de beschermende en modulerende werking op het immuunsysteem, in de preventie en behandeling van griep en verkoudheid, van grote waarde te zijn.

 

Meer over PEA door Natura Foundation.

 

Volgens onderzoek door IOCOB is PEA duidelijk beter werkzaam en zonder bijwerkingen dan diverse pijnstillers.

 

Algemene opmerking:

 

 

 

 

 

Bronnen

                                                            Printen