Home / Aandoeningen / ...

Gezonde voeding bij glaucoom:   

Blauwe bosbes

 

Gezonde kruiden bij glaucoom:

 

Kudzu 

 

Gezonde nutriŰnten bij glaucoom:

 

Astaxanthine

Magnesium

Liponzuur

Alfa-linoleenzuur

Flavono´den

Alfa-liponzuur

Omega-3 vetzuren 

 

Opmerkingen:

 

Ter voorkoming:

X Voeding rijk aan vitamine A en vitamine B1 geeft een duidelijk lagere kans op het krijgen van glaucoom.

X Voeding rijk aan extracten van druivenpitten, met veel proanthocyanen geeft volgens onderzoeken een duidelijk lagere kans op glaucoom en retinopathie.

X Een voorlopige studie laat zien dat de bioactieve stof baicaline, zoals in glidkruid zou kunnen zorgen voor een duidelijk lagere oogdruk en glaucoom zou kunnen behandelen.

X Uit een studie onder 105.000 deelnemers blijkt dat het regelmatig eten van groene bladgroenten, met daarin veel nitraten, de kans op glaucoom duidelijk kan verlagen. Glaucoom is doorgaans het gevolg van een slechte doorbloeding naar de ogen en 1-2% van de bevolking lijdt eraan, bij tachtigjarigen ligt dat cijfer wel op 5%. Zij die in de studie dagelijks de meeste bladgroenten aten bleken wel 30% minder kans te hebben op de meest voorkomende vorm van glaucoom.

X Voeding rijk aan kurkuma gaat volgens voorlopige onderzoeken ontstekingen en oxidatieschade in het oog tegen waardoor de kans op retinopathie en glaucoom duidelijk minder wordt en mogelijke schade kan herstellen. Vanwege het belang van kurkuma voor de ogen laat onderzoek zien dat in de toekomst oogdruppels met kurkuma voor een nog betere werking kunnen zorgen.

X Uit een studie, weliswaar nog met muizen met aanleg voor glaucoom, blijkt dat vitamine B3 in de vorm van niacine niet alleen de kans op glaucoom flink kan verminderen als ook bij glaucoom de verdere ontwikkeling doet remmen.

X Uit een studie, onder 185.000 volwassenen die veertig jaar gevolgd werden blijkt dat voeding met weinig koolhydraten en meer vetten en eiwitten de kans op glaucoom met wel 20% doet verlagen.

X Een studie laat zien dat dagelijks extra vitamine B3, in de vorm van nicotinamide, bij glaucoom kan zorgen voor een duidelijke verbetering. In de studie kregen de deelnemers behalve de normale therapie 12 weken lang dagelijks 3 gram nicotinamide.  

X Veel bewegen zorgt volgens onderzoek voor minder kans op glaucoom. Zij met de meeste inspanningen hadden wel ruim 70% minder kans op het krijgen van glaucoom.

 

X Volgens onderzoek geeft slaapapneu een flink grote kans op glaucoom.

Klik hier naar onderzoeken uit het nieuws over glaucoom.

 

Algemene opmerking: 

 

URL van deze pagina:

Bronnen                                                         Printen      

 

(25-10-2018)