Home / Nieuws / ...

 

Zink tegen bacteriële infecties*
Uit een laboratoriumstudie blijkt hoe het mineraal zink bacteriële infecties kan bestrijden. Onderzocht werd de werking op de meest dodelijke bacterie en wel de pneumokok (Streptococcus pneumoniae), een bacterie die ernstige ziektes zoals longontsteking, meningitis, septis en buikvliesontsteking veroorzaakt en jaarlijks wereldwijd miljoenen mensen dood. De bacterie gebruikt voor eigenbehoud en zijn aanval op het lichaam mangaan en zo blijkt uit de studie zink zorgt dat de mangaan de bacterie niet kan bereiken. Abstract van de studie. (November 2013)


Zinc kills pneumonia and meningitis bacteria
Zinc is one of the very best anti-bacterial agents around—and scientists have discovered this week how it works, even against some of the deadliest bacteria that cause pneumonia and meningitis. 
The essential mineral starves the bacteria by blocking its ability to scavenge for manganese in the body, which weakens it and makes the job of the immune system so much easier. 
Scientists at the University of Adelaide have observed the way that zinc interplays with one of the deadliest bacteria, Streptococcus pneumoniae, which kills more than one million people a year by causing pneumonia, meningitis and other serious infectious diseases. 
But the bacteria need to feed off manganese, an essential metal, in order to thrive and attack the body. Zinc interferes with that process, and stops manganese reaching the bacteria. 
(Source: Nature Chemical Biology, 2013; doi: 10.1038/nchembio.1382) 

De door de computer vertaalde Engelse tekst (let op: gelet op de vaak technische inhoud van een artikel kunnen bij het vertalen wellicht vreemde en soms niet helemaal juiste woorden en/of zinnen gevormd worden)

 

Zink doodt longontsteking en meningitis bacteriën
Zink is een van de beste anti-bacteriële middelen rond-en wetenschappers hebben ontdekt deze week hoe het werkt, zelfs tegen een aantal van de dodelijkste bacteriën die longontsteking en hersenvliesontsteking veroorzaken.
De essentiële minerale starves de bacteriën door het blokkeren van zijn vermogen om te stropen op mangaan in het lichaam, die verzwakt en maakt de taak van het immuunsysteem zo veel gemakkelijker.
Wetenschappers aan de Universiteit van Adelaide hebben de weg geconstateerd dat zink wisselwerkingen met een van de dodelijkste bacterie, Streptococcus pneumoniae, die meer dan een miljoen mensen per jaar doodt door het veroorzaken van longontsteking, meningitis en andere ernstige infectieziekten.
Maar de bacteriën moeten voeden met mangaan een essentieel metaal, om te gedijen en aanval van het lichaam. Zink interfereert met dat proces, en stopt mangaan bereiken de bacteriën.
(Bron: Nature Chemical Biology, 2013, doi: 10.1038/nchembio.1382)

Printen

 

 

Reacties: