Home / Nieuws / ...

 

Kaneel voor beter geheugen?*
Uit een studie, weliswaar nog met muizen, lijkt het dat kaneel wel eens voor een beter geheugen kan zorgen. In de hippocampus in de hersenen zorgt het CREB-bindingseiwit voor goede leerprestaties en een beter geheugen terwijl GABRA5 proteïnes dit proces tegengaan. Niet iedereen is gelijk en bij zij die niet goed kunnen leren blijkt weinig CREB en meer GABRA5 in de hersenen te zijn. Ook de muizen in de studie waren verschillend, goede en slechtere leerlingen. In de studie kregen een deel van de muizen kaneel in hun voeding. Kaneel werd in het lichaam omgezet tot natriumbenzoaat. Dit natriumbenzoaat zorgde in de hersenen voor meer CREB en minder GABRA5. Het leervermogen en het geheugen van de slechtere leerlingen met de kaneel in de voeding verbeterde daardoor flink. Bij de goede leerlingen gaf kaneel in de voeding geen veranderingen.
De studie. (September 2016)


Cinnamon: Could this popular spice make us better learners?
Cinnamon is a warm, sweet spice that you can sprinkle on top of your latte while consuming a sticky cinnamon roll. In addition to tantalizing your taste buds, cinnamon may improve your ability to learn, new research has found. 
The study, published in the journal Neuroimmune Pharmacology, finds that mice that are considered poor learners improve in learning ability after consuming cinnamon. 
"This would be one of the safest and the easiest approaches to convert poor learners to good learners," says Kalipada Pahan, Ph.D., lead researcher of the study and the Floyd A. Davis Prof. of Neurology at Rush. 
Little is known about why some people are naturally good at learning and why some people who struggle with learning can either learn or fail to learn new skills with effort. 
Pahan comments that by finding out why some brain mechanisms result in poor learning, strategies can be developed to increase learning ability and improve memory. 
Researchers have located proteins in the hippocampus - the part of the brain that is involved in memory formation, memory organization, and memory storing - that are present in poor learners. 
In poor learners, less of the CREB protein - that plays a role in memory and learning - was present in the hippocampus. 
More of the alpha5 subunit of GABAA receptor or GABRA5 proteins - that generates tonic inhibitory conductance in the brain - was observed in poor learners than those mice that learned more effectively. 
Cinnamon successfully reversed poor memory and learning
Feeding the mice cinnamon improved their learning and memory by altering the proteins associated with poor learning. 
On consuming cinnamon, the mice metabolized the spice into sodium benzoate, which can be used as a treatment for brain damage. 
The sodium benzoate had the effect on the mice of increasing the CREB in the brain and decreasing GABRA5 while increasing the ability of the hippocampal neurons to change. Consequently, these changes improved memory and learning. 
The researchers trained the mice for 2 days in a maze consisting of 20 holes to observe if they could learn to find their target hole. 
"We have successfully used cinnamon to reverse biochemical, cellular and anatomical changes that occur in the brains of mice with poor learning," says Pahan. 
After 1 month of feeding the mice cinnamon, those mice deemed as poor learners improved in memory and learning, and the good learners were unchanged. 
"Individual difference in learning and educational performance is a global issue. We need to further test this approach in poor learners. If these results are replicated in poor learning students, it would be a remarkable advance." 
Kalipada Pahan, Ph.D., Floyd A. Davis Prof. of Neurology at Rush University Medical Center
Pahan and co-workers have previously found a relationship between consuming cinnamon and the reversal of changes in the brains of mice with Parkinson's disease. 
The team has also detected through analysis that not all types of cinnamon are equal. Of the two major types of cinnamon available in the United States - Chinese and Ceylon - Ceylon cinnamon is purer, and Chinese cinnamon contains a molecule associated with liver damage. 

De door de computer vertaalde Engelse tekst (let op: gelet op de vaak technische inhoud van een artikel kunnen bij het vertalen wellicht vreemde en soms niet helemaal juiste woorden en/of zinnen gevormd worden)

 

Cinnamon: Zou dit populaire spice ons beter leerlingen?
Kaneel is een warme, zoete kruiden die u kunt strooien op de top van uw latte terwijl het verbruiken van een kleverige kaneel rollen. Naast prikkelende uw smaakpapillen, kan kaneel uw vermogen om te leren te verbeteren, heeft nieuw onderzoek gevonden.
De studie, gepubliceerd in het tijdschrift neuroimmune Farmacologie, constateert dat muizen die worden beschouwd als slechte leerlingen te verbeteren in het leervermogen na consumptie van kaneel.
"Dit zou een van de veiligste en eenvoudigste manieren om arme leerlingen om goede studenten te zetten," zegt Kalipada Pahan, Ph.D., hoofdonderzoeker van de studie en de Floyd A. Davis Prof. Neurologie aan Rush.
Er is weinig bekend over de reden waarom sommige mensen zijn van nature goed in het leren en waarom sommige mensen die worstelen met leren kan ofwel leren of niet om nieuwe vaardigheden te leren met moeite.
Pahan merkt op dat door uit te zoeken waarom sommige hersenen mechanismen resulteren in een slechte leren, strategieën kunnen worden ontwikkeld om het leervermogen te vergroten en het geheugen te verbeteren.
Onderzoekers hebben zich proteïnen in de hippocampus - het deel van de hersenen dat betrokken is bij geheugenvorming, geheugenorganisatie en geheugen opslaan - die in arme leerlingen zijn.
In arme leerlingen, minder van de CREB-eiwit - die een rol spelen in het geheugen en het leren speelt - was aanwezig in de hippocampus.
Meer van de alpha5 subunit van de GABA-receptor of GABRA5 eiwitten - dat tonic remmende geleiding in de hersenen genereert - werd waargenomen in arme leerlingen dan de muizen die effectiever geleerd.
Kaneel met succes omgekeerd slecht geheugen en het leren
Het voeden van de kaneel muizen verbeterden hun leerproces en het geheugen door het veranderen van de eiwitten geassocieerd met een slechte leren.
Consumeren kaneel, de muizen gemetaboliseerd het kruid in natriumbenzoaat, die kan worden gebruikt voor de behandeling van hersenbeschadiging.
Het natriumbenzoaat had het effect op de muizen verhogen de CREB in de hersenen en het verminderen GABRA5 tegelijk de mogelijkheid van de hippocampale neuronen te veranderen. Derhalve zijn deze veranderingen verbetering van het geheugen en het leren.
De onderzoekers opgeleid de muizen gedurende 2 dagen in een doolhof dat bestaat uit 20 holes om te zien of ze kunnen leren om hun doel gat te vinden.
"We hebben met succes gebruik kaneel biochemische, cellulaire en anatomische veranderingen die optreden in de hersenen van muizen met slechte leren achteruit", aldus Pahan.
Na 1 maand van het voeden van de kaneel muizen, die muizen beschouwd als slechte leerlingen verbeterd geheugen en het leren, en de goede leerlingen waren onveranderd.
"Individuele verschillen in het leren en educatieve voorstelling is een wereldwijd probleem. We moeten deze aanpak in arme leerlingen verder te testen. Als deze resultaten worden gerepliceerd in een slechte leren van studenten, het zou een opmerkelijke vooruitgang zijn."
Kalipada Pahan, Ph.D., Floyd A. Davis Prof. Neurologie aan Rush University Medical Center
Pahan en co-werkers hebben eerder gevonden verband tussen consumeren kaneel en de omkering van veranderingen in de hersenen van muizen met de ziekte van Parkinson.
Het team heeft ook gedetecteerd door middel van analyse dat niet alle soorten van kaneel zijn gelijk. Van de twee belangrijkste soorten van kaneel beschikbaar in de Verenigde Staten - Chinese en Ceylon - Ceylon kaneel is zuiverder, en Chinese kaneel bevat een molecuul in verband met schade aan de lever.

Printen

 

 

Reacties: