Home / Nieuws / ...

 

Melatonine
Drie studies laten het belang van melatonine zien, anders dan als slaaphormoon. Een Braziliaanse studie laat zien hoe melatonine zich richt op bepaalde genen, genen die betrekking hebben op belangrijke biologische processen bij kanker, zoals regulering van de celcyclus, celdood en celmigratie en veroudering. Melatonine lijkt sterker te werken bij borst-, mond- en maagkanker. Daarentegen prostaat- en colorectale tumoren, evenals glioblastoom, vertoonden weinig veranderingen die werden veroorzaakt door de betreffende microRNA's.
In de tweede studie hebben Japanse onderzoekers aangetoond dat melatonine en twee van zijn metabolieten ervoor zorgen dat herinneringen in de hersenen blijven hangen en muizen, en mogelijk ook mensen, kunnen beschermen tegen cognitieve achteruitgang.
Een ander, voorlopige, studie laat zien dat melatonine cysten doet verminderen. Het is een bevinding die van invloed kan zijn op de manier waarop bepaalde nieraandoeningen behandeld kunnen worden en wellicht ook de behoefte aan niertransplantaties kan verminderen.
(Januari 2021)