Home / Nieuws / ...

 

Pesticide en de ziekte van Alzheimer*
Er lijkt een verband te zijn tussen blootstelling aan DDT, een pesticide dat al meer dan veertig jaar verboden is, en de ziekte van Alzheimer. Nog steeds wordt bij 80% van de mensen in de westerse wereld sporen van DDT in het bloed aangetroffen. Dit komt omdat het wel tientallen jaren kan duren voordat DDT afgebroken wordt en omdat in de rest van de wereld, waar wij ook veel producten van krijgen, vaak nog DDT gewoon gebruikt wordt. In het lichaam wordt DDT afgebroken tot DichloorDifenyldichloorEthyleen (DDE). Uit de kleine studie onder 86 mensen met de ziekte van Alzheimer, die vergeleken werden met 79 gezonde personen blijkt dat de mensen met de ziekte van Alzheimer gemiddeld wel 4x meer DDE in hun bloed hadden dan de gezonde personen. De studie. (Februari 2014)

 


DDT pesticide linked to Alzheimer’s, 40 years after it was banned 
Researchers have this week found a link between Alzheimer’s disease and the pesticide, DDT. Alzheimer’s patients have four times the level of the toxins in their blood compared to a healthy person—even though the pesticide has been banned for more than 40 years in the West.
The Alzheimer’s victims had high levels of DDE, the chemical compound that remains after DDT breaks down, say researchers at Rutgers University, who analysed blood samples from 86 patients and compared them to 79 people who didn’t have the degenerative disease. Of the 89, 74 had levels of DDE that were four times higher than that found in the blood of the healthy controls.
But why was DDE there at all if the pesticide has been banned in the US since 1972? Around 80 per cent of all blood samples still carry traces of DDE, says the US’s Centers for Disease Control and Prevention. This is because it can take decades for the chemical to break down, and people may still be exposed to DDT from fruits and vegetables that are sourced from abroad. It can also be found in fish that swim in polluted waters.
(Source: JAMA Neurology, 2014; doi: 10.1001/jamaneurol.2013.6031) 

 

De door de computer vertaalde Engelse tekst (let op: gelet op de vaak technische inhoud van een artikel kunnen bij het vertalen wellicht vreemde en soms niet helemaal juiste woorden en/of zinnen gevormd worden)

 

DDT pesticiden verbonden aan de ziekte van Alzheimer , 40 jaar nadat het werd verboden
Onderzoekers hebben deze week een verband gevonden tussen de ziekte van Alzheimer en het pesticide DDT . Alzheimer-patiënten hebben vier keer het niveau van de giftige stoffen in hun bloed in vergelijking met een gezond persoon - ook al is het bestrijdingsmiddel is verboden meer dan 40 jaar in het Westen.
Slachtoffers van de ziekte van Alzheimer had hoge niveaus van DDE , de chemische verbinding die overblijft na DDT breekt , zeggen onderzoekers van de Rutgers University , die bloedmonsters geanalyseerd van 86 patiënten en ze vergeleken met 79 mensen die niet over de degeneratieve ziekte . Van de 89 , 74 hadden een concentratie van DDE dat vier keer hoger dan die gevonden in het bloed van de gezonde controles waren .
Maar waarom was DDE er helemaal als het bestrijdingsmiddel is verboden in de VS sinds 1972 ? Ongeveer 80 procent van alle bloedmonsters dragen nog steeds sporen van DDE , zegt Centra van de VS voor de Controle en de Preventie van de Ziekte . Dit is omdat het tientallen jaren kan duren voordat de chemische af te breken , en mensen kunnen nog steeds worden blootgesteld aan DDT uit fruit en groenten die afkomstig zijn uit het buitenland. Het kan ook worden gevonden in vissen die zwemmen in vervuild water .
( Bron : JAMA Neurology , 2014 , doi : 10.1001/jamaneurol.2013.6031 )

Printen

 

 

Reacties: