Home / Nieuws / ...

 

Mobiel bellen schadelijk voor kinderen
Een Amerikaanse directeur van een universitair kankerinstituut zwengelt opnieuw de discussie aan over gezondheidsrisico's bij het gebruik van mobiele telefoons. Volgens de man zouden kinderen alleen in noodgevallen gebruik mogen maken van een mobieltje.
Dat advies geeft Ronald Herberman naar aanleiding van een onderzoek dat nog in zijn geheel gepubliceerd moet worden. Een artikel van zijn hand over het onderzoek heeft hij al wel vrijgegeven.
Bij kinderen zouden de organen die nog in ontwikkeling zijn erg vatbaar zijn voor de gevolgen door blootstelling aan elektromagnetische velden. Ook volwassenen worden geadviseerd om toch vooral met de speakerfunctie te werken en het toestel uit de buurt van het hoofd te houden.
Maar Herberman gaat verder. In zijn advies geeft hij aan dat ook het bellen in een openbare ruimte zou beter achterwege gelaten kan worden omdat hierbij andere mensen dan de beller zelf worden blootgesteld aan de elektromagnetische velden van de telefoon.
Herberman ziet graag dat er regels opgesteld worden. Wachten op onderzoek wat zijn bevindingen weer zou onderbouwen zou te lang duren. 
In Duitsland heeft de overheid al een keurmerk voor mobiele telefoons ingevoerd. Op een site kunnen consumenten de stralingswaarde van verschillende telefoons opzoeken. De Franse regering heeft mobiele bellers ook eerder in een officiële verklaring gewaarschuwd voor eventuele gezondheidsrisico's.  (
Juli 2008)

 

Printen

Reageer hier op dit artikel  Mail dit bericht naar een kennis

 

Reacties: