Home / Nieuws / ...

 

De derde doodsoorzaak in Amerika?
Uit een Amerikaanse studie blijkt dat na hart- en vaatziekte en kanker de derde doodsoorzaak in Amerika medische fouten zijn, met meer dan 250.000 sterfgevallen per jaar en dat is duidelijk meer dan de vierde doodsoorzaak chronische longziektes met 149.000 per jaar. Op dit moment gaat alle aandacht en geld naar de meest voorkomende doodsoorzaken van de verschillende ziektes en niet naar de niet geregistreerde doodsoorzaken. In hun studie stellen de onderzoekers dat medische fouten als een erkende, afzonderlijke doodsoorzaak op medische attesten zou moeten worden ingedeeld. Als dat gebeurt hebben wetenschappers, volksgezondheid organisaties, artsen en natuurlijk patiŽnten een meer realistisch inzicht van de verontrustende omvang van het probleem, aldus de onderzoekers.
De studie. (Mei 2016)
Printen

 

 

Reacties:

 

Natuurlijk worden waar gewerkt wordt fouten gemaakt, alhoewel het betreft hier mensenlevens die beter niet in de doofpot verdwijnen zodat andere levens gered kunnen worden. 

Op dit moment is dat in Nederland ook actueel want Minister Schippers wil dat Calamiteitenrapporten openbaar gemaakt worden. De cijfers van Amerika zouden vergelijkbaar in Nederland misschien wel 10.000 doden per jaar kunnen bedragen.