Home / Nieuws / ...

 

Benzine, chemicaliën en borstkanker*
Elke vrouw wordt blootgesteld aan chemische producten die gekoppeld zijn aan borstkanker. Toch wordt er weinig wordt gedaan om dit probleem aan te pakken, en slechts een klein gedeelte van de verdachte chemicaliën zijn ooit getest bij mensen. Uit een Amerikaanse studie door het Silent Spring instituut blijkt nu dat 17 soorten chemische stoffen verdacht zijn. Dit zijn o.m. chemische stoffen in benzine, diesel en uitlaatgassen, vlamvertragers, textielbeschermende middelen, afbijtmiddelen, en desinfectiebijproducten in het drinkwater. 
Vrouwen kunnen blootstelling aan potentiële borst kankerverwekkende stoffen verminderen volgens de onderzoekers door: 
· Beperking van de blootstelling aan brandstoffen en uitlaatgassen 
· Vermijden van tabaksrook 
· Vermijden van textielbeschermende middelen en meubels behandeld met brandvertragers.
 De studie. (Juli 2014)

 

 


De door de computer vertaalde Engelse tekst (let op: gelet op de vaak technische inhoud van een artikel kunnen bij het vertalen wellicht vreemde en soms niet helemaal juiste woorden en/of zinnen gevormd worden)

 

Wetenschappers identificeren 'hoge prioriteit' chemicaliën die borstkanker kunnen veroorzaken 
Naar schatting 12,4% van de vrouwen geboren in de VS vandaag zal borstkanker ontwikkelen op een bepaald punt in hun leven. Eerder onderzoek heeft aangegeven dat blootstelling aan bepaalde chemische stoffen het risico op borstkanker kunnen verhogen. Nu heeft een nieuwe studie identificeerde 17 "hoge prioriteit" chemicaliën vrouwen moeten vermijden om dergelijke risico's te verminderen en laat zien hoe hun aanwezigheid kan worden gedetecteerd. 
Wetenschappers van de Silent Spring Instituut in Massachusetts zeggen dat hun bevindingen onlangs gepubliceerd in Environmental Health Perspectives - een tijdschrift van de National Institutes of Health (NIH) - borstkanker preventie-inspanningen aanzienlijk voorschot. 
"De studie geeft een routekaart voor de preventie van borstkanker door het identificeren van chemicaliën met hoge prioriteit dat vrouwen het meest worden blootgesteld aan en laat zien hoe de blootstelling te meten", legt studie auteur Ruthann Rudel, research director van de Silent Spring Institute. 
"Deze informatie zal begeleiden inspanningen om de blootstelling aan chemische stoffen in verband met borstkanker te verminderen, en helpen onderzoekers bestuderen hoe vrouwen worden beïnvloed." 
Volgens het onderzoeksteam, slechts 5-10% van de borstkankers zijn een gevolg van de hoge-risico genen geërfd. Verder merken zij op dat ongeveer 80% van de vrouwen met borstkanker gediagnosticeerd zijn de eerste in hun familie om de ziekte te ontwikkelen. Dergelijke cijfers, zeggen de onderzoekers, zijn het bewijs dat borstkanker wordt veroorzaakt door bijkomende factoren. 
Het identificeren van borstkanker carcinogenen 
Het is goed gedocumenteerd dat blootstelling aan bepaalde chemische stoffen, met inbegrip van alcohol, roken en die betrokken bij combinatie hormoonvervangende therapie, kan het risico op borstkanker bij vrouwen te verhogen. 
Maar de onderzoekers dat vele andere chemische stoffen is aangetoond borsttumoren veroorzaken bij dieren. Echter, slechts een klein aantal van deze chemische stoffen zijn ooit opgenomen in menselijke borstkanker onderzoeken, mede omdat er geen betrouwbare technieken waarmee de blootstelling te meten zijn geweest. 
Daarom is het team opgenomen om te bepalen welke chemicaliën, het hoogste risico op borstkanker bij vrouwen en hoe de blootstelling aan deze chemische stoffen kunnen worden gemeten. 
Ten eerste identificeerden de onderzoekers 216 chemicaliën die zijn geassocieerd met borsttumoren bij knaagdieren vóór identificeren 102 dat vrouwen meest waarschijnlijk worden blootgesteld. 
Het team beoordeeld dan blootstelling aan deze chemische stoffen in knaagdieren studies en vergeleken de resultaten met menselijke borstkanker studies. Dit was te zien of knaagdieren kunnen worden gebruikt om menselijke studieresultaten voorspellen. 
De onderzoekers beoordeeld studies waarin onderzoekers afbraakproducten (metabolieten) van elke chemische stof of chemische zich in het bloed, urine of andere monsters van mensen was gemeten. Dit was de beste manier voor onderzoekers om de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen te meten bepalen. 
Benzine en chemicaliën gevormd door verbranding zijn grootste 'mamma-carcinogene "
De onderzoekers consolideerde de geïdentificeerde stoffen in 17 hoge prioriteit groepen die borstkanker kunnen veroorzaken bij vrouwen. 
De belangrijkste bronnen van borstkanker carcinogenen in het milieu bleken benzine en chemicaliën die door verbranding, zoals benzeen en butadieen zijn. Deze chemische stoffen zijn aanwezig in het voertuig brandstof, grasmaaiers, tabaksrook en verbrand of verkoold voedsel. 
Oplosmiddelen zoals dichloormethaan en andere gehalogeneerde organische oplosmiddelen - vaak te vinden in industriële ontvetters, speciale reinigingsmiddelen en vlekkenverwijderaars - bleken andere borst kankerverwekkende chemicaliën. 
Andere borstklieren kankerverwekkende stoffen bevatten chemische stoffen gevonden in vlamvertragers, vlekbestendig textiel, hormonale substitutietherapie en drinkwater desinfectiebijproducten. 
Het team ontdekte biomarkers in urine, bloed en andere monsters van 62 van de 102 hoge prioriteit borstkanker carcinogenen vastgesteld kunnen worden gebruikt om de blootstelling van vrouwen te meten. Ze ontdekten dat technieken die bij knaagdieren kunnen worden gebruikt om een verdere 11 chemicaliën in mensen te identificeren. 
Studie auteur Julia Brody, PhD, directeur bij Silent Spring Institute, zegt dat de associatie tussen giftige chemicaliën en borstkanker is "grotendeels genegeerd" tot nu toe, toe te voegen: 
"Vermindering van blootstelling aan chemische stoffen vele, vele levens van vrouwen zou kunnen redden. Als je mensen praten over de preventie van borstkanker, blootstelling aan chemische stoffen is vaak zelfs niet op hun radar. Studies die giftige chemische blootstelling aanmerking voor slechts een druppel in de emmer van het geld besteed te pakken over borstkanker. "
Echter, kan dit laatste onderzoek dit te veranderen. De NIH plan om de bevindingen te gebruiken in hun komende studie van zusters waarbij meer dan 50.000 vrouwen, die zal kijken naar de oorzaken van de grote kanker. 
"Dit document is een grondige herziening van toxicologische gegevens en biomarkers voor borstkanker bij de mens relevant", zegt Dale Sandler, PhD, hoofd epidemiologie bij het Nationale Instituut van NIH of Environmental Health Sciences (NIEHS) en onderzoeker betrokken bij de aanstaande studie. 
"Het is een geweldige bron voor epidemiologen denken over studeren milieu bijdragen aan borstkanker of proberen de organisaties die zij zien in hun vragenlijst gegevens te begrijpen. Dit is een waardevol compendium dat mij zou moeten helpen in mijn werk met de zuster Study cohort." 
Stappen om de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen borstklier verminderen 
Maar voor nu, zeggen de onderzoekers zijn er een aantal dingen die vrouwen kunnen doen om hun risico van blootstelling aan kankerverwekkende stoffen borstklier verminderen, waaronder: 
Het beperken van de blootstelling aan dampen van benzine 
Het beperken van de blootstelling aan uitlaatgassen van diesel en andere verbranding van de brandstof, zoals van voertuigen of generatoren 
Gebruik de elektrische in plaats van benzine aangedreven grasmaaiers 
Gebruik een ventilator bij het koken en het verminderen van de consumptie van verkoold of verbrand voedsel 
Vermijd vlekbestendig tapijten, stoffen en meubels 
Gebruik een vaste koolstof blok drinkwater filter 
Verwijder schoenen bij de deur, gebruik een stofzuiger met een HEPA-filter en schoon met natte lappen en dweilen om de blootstelling aan chemische stoffen te verminderen in huisstof.

Printen

 

 

Reacties: