Home / Nieuws / ...

 

Radar over antidepressiva
Een recordaantal van 11.353 mensen vulde een enquête in over het gebruik van antidepressiva, naar aanleiding van een oproep van Tros Radar. 
Van de gebruikers ondervond 67 procent bijwerkingen van de antidepressiva. Ruim 1646 mensen ervoeren destructieve gedachten of agressie na gebruik van antidepressiva. Van hen was 70 procent niet gewaarschuwd door de arts voor deze bijwerkingen, volgens Radar. 
Trudy Dehue, schrijfster van het boek De depressie-epidemie, zegt in de uitzending dat niet alle behandelaars op de hoogte zijn van agressie door het gebruik van antidepressiva. ‘Luister nou eens naar mensen’, adviseert ze de voorschrijvende artsen. 
Psychiater Bram Bakker vindt dat huisartsen de middelen te vaak voorschrijven, met name bij milde klachten. De huisarts is desondanks goed in staat om deze groep te behandelen, vindt huisarts Lex Goudswaard van het Nederlands Huisartsen genootschap (NHG). Wel moet er meer nadruk komen op praten in plaats van pillen. Het Lareb heeft 27 meldingen gehad van agressie bij SSRI’s. (Februari 2010)

Printen

Reageer hier op dit artikel  Mail dit bericht naar een kennis