Home / Nieuws / ...

 

Invloed farmaceutische industrie op WHO
De adviesraad Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) start een onderzoek naar hoe farmaceutische bedrijven de griepaanpak van de wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben beïnvloed. 
Dit meldt PharmaTimes op 4 januari. PACE heeft al een idee wat de uitslag van het onderzoek zal zijn, want de voorzitter van de gezondheidszorgcommissie, Wolfgang Wodarg, arts en indiener van de motie voorafgaand aan het besluit, spreekt er schande van. ‘De pandemie was nep en de campagne van de WHO is een van de grootste medische schandalen van de eeuw. Politici waren gedwongen om dure contracten af te sluiten voor virusremmers en vaccins. In een clausule stond dat zodra de pandemie los brak, politici de geneesmiddelen verplicht moesten afnemen.’
De crux zit volgens Wodarg in de definitie van het begrip ‘pandemie’. De WHO heeft onder invloed van de bedrijven de termen ‘ernstig ziek en dood’ uit de definitie gehaald en vervangen door ‘een virus dat zich verplaatst over grenzen, waar mensen niet immuun voor zijn’. 
Bron(nen): Medisch Contact (Januari 2010)

Printen

Reageer hier op dit artikel  Mail dit bericht naar een kennis