Home / Nieuws / ...

 

Aantal diabetici stijgt fors
Over vijftien jaar lijden naar schatting 1,3 miljoen Nederlanders aan diabetes. Dat is een stijging van 80 procent ten opzichte van twee jaar geleden. 
De stijging is toe te schrijven aan de groei van het aantal mensen met overgewicht en met te weinig beweging. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) gemeld.
Door vergrijzing van de bevolking en de langere levensverwachting krijgen de komende jaren ook meer mensen onvermijdelijk diabetes.
Met het invoeren maatregelen gericht op afvallen en meer bewegen kunnen 31.000 nieuwe gevallen van diabetes tot 2025 worden voorkomen. De gezondheidswinst kan alleen worden gehaald als veel patiënten naast een medicamenteuze behandeling ook leefstijladviezen krijgen aangeboden en deze voor lange tijd blijven volgen. Daarnaast is het belangrijk om te blijven zoeken naar nieuwe vormen van zorg.
In 2007 waren bij de huisarts nog 740.000 mensen met diabetes bekend. Daarnaast leden er toen nog minimaal 250.000 mensen aan diabetes zonder dat zij dit zelf wisten.
Bron: RIVM (
Mei 2009)

Printen

Reageer hier op dit artikel  Mail dit bericht naar een kennis