Licht overgewicht het beste.

Volgens Israëlische onderzoekers worden mensen met een licht overgewicht ouder dan slanke mensen en duidelijk ook ouder dan zware mensen. De wetenschappers, onder leiding van Professor Uri Goldburt onderzochten ruim 40 jaar lang meer dan 10.000 Israëlische mannen. De studie wees uit dat mannen met een B(ody)M(ass)I(ndex) van 25 tot 27 het langst leven. Bijna de helft van de mannen in deze groep werd ouder dan 80 jaar en bijna een kwart zelfs ouder dan 85 jaar. Ze werden daarmee ook iets ouder dan de mannen met een normaal gewicht (BMI tussen 20 en 25).
Voor mannen met een duidelijk overgewicht (BMI boven 27) of ondergewicht (BMI lager dan 20) zag de toekomst er duidelijk minder goed uit. Dikke mannen met een BMI van meer dan 30 lopen volgens de onderzoekers echter nog altijd het grootste gezondheidsrisico.
Volgens Uri Goldburt van de universiteit van Tel Aviv kan de studie aantonen dat de grens voor overgewicht misschien herzien moet worden. Een lichte gewichtstoename op middelbare leeftijd is blijkbaar een natuurlijk proces.
(Jan. 2007) (Opm. Dit is een bevestiging van eerdere onderzoeken die in dezelfde richting wijzen)

 

 

 

 

    Printen