Omstreden medicijnen worden nog gewoon voorgeschreven.

In Nederland blijkt dat de omstreden pijnstillers, de zogenaamde COX-2 remmers, nog op grote schaal voorgeschreven worden door huisartsen en specialisten. De huisartsenvereniging heeft eerder reeds waarschuwingen voor de bijwerkingen laten uitgaan en gaf de artsen het advies zeer terughoudend te zijn met het voorschrijven van deze medicijnen. Deze pijnstillers kunnen gevaarlijk zijn bij langdurig gebruik en de kans op een beroerte en hartaanval worden dan duidelijk groter.

In Nederland zijn deze medicijnen dit jaar toch nog meer dan 300.000 keer voorgeschreven, vooral als gevolg van de agressieve marketing van de fabrikanten.

(NOS, 21 Okt. 2005) (Opm. Het bevestigt maar weer eens onze filosofie.  Onbegrijpelijk als je weet dat de laatste 5 jaar in Amerika alleen al 56.000 doden zijn gevallen als gevolg van het gebruik van deze "medicijnen".  Voor een keer zou een Amerikaanse aanpak m.b.t. tot aansprakelijkheid ook hier goed werken om de artsen snel te doen besluiten het voorschrijven te staken. Trouwens waar is de Nederlandse overheid, die er toch zou moeten zijn voor de belangen van haar burgers? )

 

    Printen