Kinderen als “proefkonijn” van pharmaceutische industrie.

De maatregelen om kinderen de medicijnen toe te dienen gaan ver. Wanneer ouders niet willen dat hun kinderen gebruikt worden om de nieuwe pillen te testen, worden ze uit de ouderlijke macht gezet. Als de kinderen dan opgenomen zijn in een opvangtehuis, hebben de artsen vrij spel.

De medicijnen die de kinderen, soms nog maar drie maanden oude baby’s, krijgen toegediend, hebben zware bijwerkingen als gevolg. De kinderen krijgen kramp, diaree en opgezwollen gewrichten. Dr. David Rasnick van de Universiteit van Berkeley omschrijft de medicijnen zelfs als dodelijk.

Sommige kinderen draaien jaren mee in dergelijke medicijnonderzoeken, vaak tegen de wil van ouders of voogden in. Als de kinderen zelf weigeren de pillen te slikken, worden ze door middel van een maagzonde ingebracht.

Uit het Nederlandse TV-programma Netwerk een reportage over ouders en voogden die bang zijn hun kinderen te verliezen. Kinderen die tegen hun eigen wil worden gebruikt als 'proefkonijn' in de zoektocht naar geneesmiddelen tegen AIDS. (Dec. 2004)

(opm. Onvoorstelbaar dat Amerikaanse overheden en ziekenhuizen zich hiermee inlaten, dit kan niet anders dan met geld te maken hebben en zeker niet met het welzijn van mensen)  

 

 

    Printen