Chroom supplement zinvol bij diabetes.
Nov 21 2000 Joyce Frieden Reuters Health Information
WASHINGTON --  Supplementen met het chroom zijn nuttig om glucose en cholesterolniveau's in bejaarde diabetici te verlagen, volgens een rapport dat op de vergadering van de Gerontological Society of America werd voorgelegd.  
Dr. Haim Rabinovitz, van het geriatrische medische centrum bij het Ziekenhuis van Shmuel Harofe in Tel Aviv, Israël, en collega's bestudeerde de gevolgen van chroomsupplementen bij 39 diabetici met een gemiddelde leeftijd van 73.  Hoewel de gevolgen van chroom voor diabetici door andere onderzoekers zijn bestudeerd, hebben weinig studies het effect van chroom in een oudere bevolking bekeken, zei Rabinovitz.  
Naast de standaardbehandeling van de diabetes, werden alle studiedeelnemers 200 microgrammen aan chroom gegeven en dat twee keer per dag en 3 weken lang.  De patiënten werden ook geplaatst op een suikerarm dieet van 1.500 calorieën per dag. Bloedproeven, eethoeveelheden, en gegevens over grootte en gewicht van het lichaam werden verzameld vóór en na de studie.  
De onderzoekers vonden belangrijke verminderingen van de de glucoseniveau's in het patiëntenbloed, die van een gemiddelde van 189 tot 150 milligrammen/deciliter (mg/dL) daalden. Het totale cholesterol daalde van 225.26 mg/dL naar 211.42 mg/dL
Wegens de positieve resultaten van dit experiment, zei Rabinovitz zou hij adviseren dat artsen chroomsupplementen aan hun bejaarde diabetespatiënten voorschrijven.  
"Chroom is goed voor diabetici, en goed voor de vetzuur hoeveelheden in het bloed," zei hij .  

 

 

    Printen